top of page

Vad kan vara viktiga saker att prata om mellan styrelsen och anställda?

Uppdaterat: 8 apr.

När man tillträder som styrelse och har anställda betyder det att man också får ett arbetsgivaransvar på köpet. Det kan låta läskigt, men fungerar oftast väldigt bra och smärtfritt!


Anställda har ofta bättre koll på den löpande verksamheten och som arbetsgivare kan det vara svårt när anställda har mer insyn än en själv. För att underlätta för båda parterna är det viktigt att ha en öppen dialog. Saker man kan prata om är till exempel förväntningar på varandra - hur ska kommunikationen se ut till exempel? När kan anställda förvänta sig svar från styrelsen och hur ska ni kommunicera med varandra? Vilka kanaler passar er bäst?


En annan viktig sak att prata om är också hur verksamhetsåret ska se ut. Vad ska styrelsen fokusera på under året och hur ska arbetet se ut? Beroende på hur anställningsgraden ser ut kan det vara en bra idé att involvera anställda i det här arbetet för att se att era verksamhetsplaneringar går i linje med varandra.


Det finns massa viktiga saker att prata om mellan styrelse och anställda - och har du fler funderingar kring det här kan du alltid höra av dig till oss på Förenade jourer så hjälper vi er gärna! Du når oss på info@forenadejourer.se.


/ Styrelsen, Förenade jourerComentários


bottom of page