top of page

En heldag om hållbart engagemang med Förenade jourer!

Ta chansen att snacka erfarenheter och lära tillsammans med massa andra jourer. Post-pandemi väljer Förenade jourer att styra upp regionträffar med jourerna digitalt, i Lund och i Stockholm!


Vi vet att jourernas arbete engagerar många, alla känner vi starkt för det feministiska stöd vi tillgängliggör för våra unga. Men vad innebär det för oss som volontärer och ideellt aktiva? Ibland kan jourarbetet bli lite överväldigande, det finns ju så mycket att göra! Men samtidigt ska vi hålla i längden och ta hand om oss själva och varandra. Men det kan vara lättare sagt än gjort. På regionträffen kommer vi tillsammans att lyssna på några kunskapsutjämnade föreläsningar och diskutera hållbart engagemang i jouren och hur vi kan arbeta på ett sätt som stärker både våra stödsökande, oss själva och våra jourkompisar.


Jour-Sverige löper från Kiruna i norr till Malmö i söder, från Strömstad i väster till Luleå i öster och vi vill att du, oavsett var du är baserad, ska kunna delta. Samtidigt ser vi att det är så himla viktigt för jourrörelsen att också få träffas IRL. Därför anordnar vi nu en gemensam fortbildningsdag om hållbart engagemang där vi får ses tillsammans digitalt, i Lund och i Stockholm. Detta innebär att föreläsningsbitarna kommer att ske gemensamt över Zoom, men att workshopdelarna kommer att ske samtidigt i tre grupper, en digitalt, en i Lund och en i Stockholm.


NÄR?

12:30-16:00 den 5 februari 2023

OBS, det är viktigt att du kommer några minuter innan ifall att du är med fysiskt på plats så att alla sitter med sin kopp te/kaffe, har hängt av sig jackorna och är redo när vi tillsammans börjar.


VAR?

I Tjejjouren Lunds lokaler på Sankt Laurentiigatan 18 i Lund

ELLER

I Stjärnjourens lokaler på Ekensbergsvägen 134 i Sundbyberg, Stockholm

ELLER

På det digitala verktyget Zoom.

VAD?

Utbildningsdag om hållbart engagemang. Se bilden till höger för ungefärligt upplägg för dagen.

Vem kan anmäla sig till kvällen?

Föreläsningen är öppen för alla som är engagerade i en tjej-, trans- eller ungdomsjour. En behöver inte vara medlem i en medlemsjour.


Tyvärr har vi inte möjlighet att stå för resekostnader denna gång. Men skulle en väldigt gärna vilja delta fysiskt och ens egen jour inte har utrymme för det i sin budget får en gärna höra av sig så ska vi se om vi inte kanske kan lösa något.Har du önskemål om ämnen som Förenade jourer ska arrangera framtida fortbildningar i eller tips på en grym föreläsare? Mejla oss på info@forenadejourer.se!
Comments


bottom of page